Albóndigas en tomate casero

Albóndigas en tomate casero

Hey everyone, hope you are having an amazing day today. Today, we're going to prepare a special dish, Albóndigas en tomate casero. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Albóndigas en tomate casero is one of the most well liked of current trending foods in the world. It is enjoyed by millions daily. It's simple, it's quick, it tastes yummy. Albóndigas en tomate casero is something which I have loved my whole life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas en tomate casero, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas en tomate casero delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas en tomate casero is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Albóndigas en tomate casero estimated approx 30 minutos.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Albóndigas en tomate casero using 20 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

Un plato muy típico en las tapas de los bares de mi tierra, Cádiz, donde la cultura gastronómica de los famosos platos de "mojar pan en la salsa" permanece fiel en su gastronomía aún con el paso de los años y las nuevas tendencias culinarias.

La verdad es que hay momentos en los que yo agradezco un plato como este en la mesa, un buen pan de pueblo ¡y a mojar!

Ingredients and spices that need to be Get to make Albóndigas en tomate casero:

  1. 500 gr carne picada (en este caso de pollo, pero puede ser ternera, cerdo, mixta)
  2. 1 cebolla pequeña
  3. 3 dientes ajo
  4. 1 huevo
  5. 3 cdas pan rallado
  6. Nuez moscada
  7. 1 chorrito brandy
  8. Perejil picado
  9. Sal
  10. Pimienta negra molida
  11. Harina
  12. Aceite de girasol (para freír)
  13. Para el tomate casero:
  14. 1 kg tomates rojos
  15. 1 cebolla pequeña
  16. 3 dientes ajo
  17. 1 pimiento verde italiano (de freír)
  18. 1 chupito vino blanco
  19. 1 cdts azúcar
  20. 1 cdts sal

Instructions to make to make Albóndigas en tomate casero

  1. **Para las albóndigas.** Ponemos la carne picada en un bol. Picamos la cebolla y los ajos muy finos y añadimos a la carne.
  2. Le agregamos también el huevo, el pan rallado, una pizca de nuez moscada, el brandy, perejil picado al gusto, sal y pimienta y vamos amasando, primero con una cuchara de madera y luego con las manos, dejamos reposar mientras hacemos el tomate.
  3. Escaldamos los tomates un par de minutos en agua hirviendo, antes les habremos hecho un pequeño corte en cruz en su base y una vez escaldados, metemos 2 minutos en agua fría. Pelamos los ajos y la cebolla y picamos en trocitos (no importa el tamaño porque luego lo pasaremos por la batidora) haremos lo mismo con el pimiento verde.
  4. En una sartén con un poco de aceite, ponemos a pochar la cebolla, el pimiento y los ajos a fuego medio unos 3 minutos. Pelamos los tomates, los partimos en trozos y los añadimos a la sartén junto al azúcar y la sal, cocinando todo a fuego lento unos 20 minutos, apartamos y dejamos enfriar un poco, para pasar por la batidora y volver a poner en la misma sartén. Vamos haciendo las albóndigas, metemos los dedos en un vaso de agua (para que no se nos pegue a las manos) y vamos haciendo bolitas no muy grandes y pasamos por harina y reservamos.
  5. Calentamos el aceite de freír en una sartén grande a fuego medio y cuando esté caliente el aceite, vamos añadiendo las albóndigas dejándolas que se vayan haciendo hasta que doren. Las vamos poniendo en un plato con papel de cocina para que escurran el aceite y mientras vamos calentando el tomate.
  6. Añadimos las albóndigas al tomate para que vayan cogiendo el sabor de la salsa y cocemos a fuego lento unos 15 minutos. Apartamos y servimos. Como guarnición se pueden poner unas patatas fritas, pero en mi caso, como voy a mojar pan en la salsa, no les pongo patatas. Buen provecho.

As your experience and also confidence expands, you will certainly discover that you have more natural control over your diet plan and also adapt your diet regimen to your individual preferences over time. Whether you intend to serve a recipe that utilizes fewer or more components or is a little basically spicy, you can make simple adjustments to achieve this objective. To put it simply, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to fundamental food preparation abilities for beginners you don't need to discover them yet just if you understand some easy cooking strategies.

This isn't a complete guide to quick as well as very easy lunch recipes yet its good something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your innovative juices streaming so you can prepare delicious meals for your household without doing a lot of square meals on your trip.

So that is going to wrap this up with this special food Step-by-Step Guide to Prepare Homemade Albóndigas en tomate casero. Thanks so much for your time. I am sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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