Albóndigas con jamón en salsa de Pedro Ximénez con patatas
Hey everyone, hope you're having an amazing day today. Today, we're going to make a distinctive dish, Albóndigas con jamón en salsa de Pedro Ximénez con patatas. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Albóndigas con jamón en salsa de Pedro Ximénez con patatas is one of the most favored of current trending meals on earth. It's simple, it is quick, it tastes delicious. It's enjoyed by millions every day. Albóndigas con jamón en salsa de Pedro Ximénez con patatas is something which I have loved my whole life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Albóndigas con jamón en salsa de Pedro Ximénez con patatas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas con jamón en salsa de Pedro Ximénez con patatas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Albóndigas con jamón en salsa de Pedro Ximénez con patatas is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can have Albóndigas con jamón en salsa de Pedro Ximénez con patatas using 22 ingredients and 11 steps. Here is how you cook it.
Vamos con un plato muy sencillo y lleno de sabor. Bien caliente y con un buen trozo de pan pueden ser un auténtico manjar.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Albóndigas con jamón en salsa de Pedro Ximénez con patatas:
- Para las albóndigas:
- 400 g carne picada mitad cerdo mitad ternera
- 100 g taquitos de jamón muy picaditos
- 2 huevos
- 2 rebanadas pan de molde
- 1 cucharadita ajo en polvo
- 1 cucharadita perejil
- Sal y pimienta negra
- 75 ml leche
- Harina para rebozar
- Aceite de oliva virgen
- Para la salsa:
- 1 cebolla
- 1/2 pimiento rojo
- 3 tomates pera
- 400 ml caldo de carne
- 100 ml Pedro Ximénez
- 1 cucharadita ajo en polvo
- 3 hojas laurel
- 3 patatas pequeñas
- Sal y pimienta negra
- Aceite de oliva virgen
Steps to make to make Albóndigas con jamón en salsa de Pedro Ximénez con patatas
- Agrupamos todos los ingredientes. En la foto se me olvidó la harina.
- En un bol amplio echamos la carne picada, los taquitos de jamón y las rebanadas de pan desmenuzadas. Mezclamos bien y vertemos la leche. Volvemos a mezclar.
- Añadimos los huevos batidos, el ajo en polvo, el perejil, la pimienta negra y un poquito de sal (no echéis mucha por que el jamón ya aporta bastante). Mezclamos todo muy bien, cubrimos con papel film y dejamos reposar unos 15 minutos en la nevera.
- Transcurrido el tiempo de reposo, vamos haciendo bolitas con la masa (yo las hice de unos 50 gramos) y las vamos poniendo en un plato o una fuente. Yo las que puse en la fuente las llevé al congelador 1 hora y luego las metí en bolsas. Una vez que las tengamos hechas pasamos por harina las que vayamos a usar. Yo usé 5 y congelé 9.
- Ponemos una cazuela amplia al fuego con un chorrito generoso de aceite y cuando esté caliente echamos las albóndigas. Dejamos que se doren un minuto por cada cara a fuego medio-alto. Reservamos en un plato cubierto con papel de cocina para que suelten el exceso de aceite.
- Vamos con la salsa. Agrupamos todos los ingredientes. Cortamos en juliana la cebolla y en dados el pimiento. Pelamos y trituramos los tomates. Me faltan las patatas en la foto.
- En el mismo aceite donde hemos dorado las albóndigas agregamos la cebolla y el ajo en polvo y dejamos pochar a fuego medio 10 minutos. Añadimos el pimiento y cocinamos 5 minutos. Incorporamos el tomate triturado y la pimienta negra, mezclamos y cocinamos a fuego medio-lento todo junto 15 minutos, removiendo de vez en cuando.
- Añadimos las hojas de laurel y cocemos durante 1 minuto. Vertemos el Pedro Ximénez y cocinamos a fuego alto un par de minutos para que se evapore el alcohol. Agregamos la mitad del caldo y cocinamos a fuego medio unos 10 minutos.
- Retiramos del fuego y sacamos las hojas de laurel. Trituramos muy bien para que no queden grumos. Volvemos a poner al fuego y agregamos las albóndigas que habíamos reservado y cocinamos a fuego medio unos 10 minutos.
- Mientras pelamos las patatas y las cortamos en cuartos. Agregamos las patatas a la cazuela y cocinamos a fuego medio unos 20 minutos o hasta que las patatas estén hechas.
- Ya tenemos nuestro plato listo. Bien caliente y con un trozo de pan está riquísimo. Espero que os guste!!
As your experience and also self-confidence grows, you will certainly find that you have more natural control over your diet plan as well as adjust your diet to your personal preferences with time. Whether you wish to serve a dish that makes use of fewer or more components or is a bit essentially spicy, you can make basic adjustments to achieve this goal. Simply put, start making your recipes on schedule. When it comes to fundamental food preparation abilities for beginners you do not need to learn them yet only if you grasp some easy food preparation strategies.
This isn't a total guide to fast and easy lunch dishes but its excellent food for thought. With any luck this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family members without doing way too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap this up with this exceptional food Easiest Way to Prepare Perfect Albóndigas con jamón en salsa de Pedro Ximénez con patatas. Thanks so much for your time. I'm confident that you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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