Albóndigas de carne en salsa casera

Albóndigas de carne en salsa casera

Hey everyone, it's Jim, welcome to my recipe site. Today, we're going to prepare a special dish, Albóndigas de carne en salsa casera. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.

Albóndigas de carne en salsa casera is one of the most well liked of current trending meals on earth. It is easy, it is quick, it tastes yummy. It's enjoyed by millions every day. They're fine and they look wonderful. Albóndigas de carne en salsa casera is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas de carne en salsa casera, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas de carne en salsa casera delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Albóndigas de carne en salsa casera using 15 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

#mirecetario

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Albóndigas de carne en salsa casera:

  1. 600 g carne picada mixta (cerdo y ternera)
  2. 50 gr miga de pan
  3. 100 ml leche (media taza)
  4. 1 huevos L
  5. 2 dientes ajo y una ramita de perejil
  6. 50 g harina de trigo para rebozar
  7. Aceite de oliva
  8. Sal y pimienta negra molida
  9. Para la salsa:
  10. 1 cebolla
  11. 4 zanahorias
  12. 200 ml vino blanco
  13. 350 ml caldo de carne (también puedes utilizar agua y 1/2 pastilla de caldo de carne concentrado)
  14. 1 cucharada harina de trigo
  15. Aceite de oliva y sal

Instructions to make to make Albóndigas de carne en salsa casera

  1. Comenzamos preparando la masa para las albóndigas. Para ello batiremos el huevo, picaremos el ajo y el perejil y mezclamos con el huevo. Incorporamos la carne picada y sal al gusto, removemos para mezclar. Ponemos la miga de pan en leche que empape bien, la escurrimos y mezclamos con la carne. Dejamos reposar en la nevera al menos 30 min.
  2. Forma las albóndigas. Toma porciones de carne ayudándote de una cuchara. Pásalas por harina y dales forma de bola con las manos. Déjalas en un plato hasta el momento de freírlas.
  3. Fríe las albóndigas. Coloca una buena cantidad de aceite de oliva en la sartén al fuego y coloca las albóndigas cuando el aceite esté caliente. Si ves que se hacen muy deprisa, modera el fuego. Dales la vuelta para que se doren bien y retíralas a un plato con papel absorbente.
  4. Ahora vamos con la salsa. Pela las cebollas y lava las zanahorias, y pícalas finitas. Para ello, he utilizado picadora manual, con la que consigo tenerlo todo picadito en unos segundos, También puedes hacerlo con un cuchillo.
  5. Pon una sartén o cacerola ancha a fuego medio con un chorrito de aceite, y cuando esté caliente incorpora las verduras. Deja que se cocinen unos 10 minutos sin llegar a dorarse, simplemente para que queden blanditas. Échales un poco de sal
  6. Añade la cucharada de harina y revuelvelo todo bien, y cuando esté integrada con las verduras, incorpora el vino. Deja que se evapore el alcohol durante 2-3 minutos, y entonces añade el caldo de carne. Cocina durante 10 minutos a fuego lento con la sartén tapada.
  7. Tritura la salsa con una batidora y vuelve a ponerla en la sartén. Incorpora también las albóndigas y deja que se cocine todo junto de nuevo 10 minutos a fuego suave.

As your experience and also confidence expands, you will locate that you have more natural control over your diet and also adjust your diet to your individual preferences gradually. Whether you want to serve a dish that makes use of less or even more active ingredients or is a little bit essentially hot, you can make simple adjustments to attain this goal. To put it simply, start making your dishes in a timely manner. As for basic food preparation skills for newbies you do not require to learn them however only if you grasp some simple cooking techniques.

This isn't a full guide to fast and simple lunch recipes however its good something to chew on. With any luck this will certainly get your creative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family without doing too many square meals on your trip.

So that's going to wrap this up for this special food Recipe of Speedy Albóndigas de carne en salsa casera. Thank you very much for your time. I'm sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Lentejas con chorizo y morcilla

Lentejas con chorizo, morcilla y costilla